18 Şubat 2012 Cumartesi

Mutlaka başınızda 1 büyük olmalı :)

Bilindiği gibi, doğa'da çok çeşitli hayvanlar balık avlayarak karınlarını doyururlar. Ayılar, tilkiler, kediler, kuşlar vs vs.
Balık, yenilip mideye inince etrafına bakarmış ve eğer mide'de rakı yok ise 30 saniye kadar beklermiş.
30 saniye sonunda hala rakı gelmemiş ise kendi kendine sorarmış;

                                "Beni hangi hayvan yedi acaba?" 


                                    Sevgili  balık ......:) Herşey senin için;





                                                                  The End.......

14 Şubat 2012 Salı

14 Şubat

şşşş tıkla bakalım


Günün anlam ve önemi :)



Efendim günün başlangıcı eski Roma'ya dayanırmış.Ve halk için önemli bir günmüş çünkü zalim imparator 2.Caludius sevgi pıtırcığı halkının ailelerinden bir türlü ayrılamamaları sebebiyle savaşacak kimse bulamamış ardından Romadaki tüm nişan ve evlilikleri kaldırınca Aziz Valentine 'in gizli gizli insanları evlendirdiğini öğrenip ceza olarak Valentine 'i öldürülmüş.İşte o gün bugündür 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanıyormuş.



Günümüzde Sevgililer günü ticaretin canlandığı çiçek ve çikolataların havalarda uçuştuğu kırmızı-pembe bir gündür :) İşte benim anlamlı zencefilli kurabiyelerim de burda :) Süper oldu biliyorum. Afiyet olsun.





                                    Sevgililer Gününüz Kutlu olsunnn mujkssssssssss:)

11 Şubat 2012 Cumartesi

Carlsberg Museum

Bir şeyler içmenin vakti geldi diyerek Vesterbrogade üzerinden Carlsberg musema ilerliyoruz.
Üretim ve çoğu alanı taşınmış olsada  orjinal hali korunmuş olarak kurulu olan müzede, geçmişten günümüze ufak bir yolculuk yapıyoruz. Giriş ücreti olan 65 ddk yı ödedikten sonra aldığımız, 2 bira içebileceğimiz fiş ve harita ile  bira tarihi, şişe sergileri, logoları, tahıl ambarı, Carl Jacobsen in heykel bahçesindeki koleksiyonları ,1847 yılından bugüne kadar olan videolarını izliyoruz.İlk ihracat 1868 de iskoçyaya gönderilen bir fıçı bira ile başlamış.
Üretim ve satış başarılarından dolayı W.Churchill ve Queen II. Elizabeth fabrikayı ziyaret etmiş1975 yılında Danimarkalı iki büyük şirket olan Carlsberg ve Tuborg birleşmiş


Tur sonunda hediyelik eşya bölümünden ufak birkaç parça aldıktan sonra Bar Jacobsen e geçiyoruz. Girişte favori bira kokumuzu bulmak üzere aroma odasına uğruyoruz. Biraya oldukça felsefik yaklaşmışlar "Bira içiminin beyin tarafından oldukça basit bir eylem olduğu ,tadımı keyifli hale getirenin duyularımız olduğu için favori bira kokumuzu bulduktan sonra içimin daha keyifi hale geleceği" yazıyor. Bizde başlıyoruz koklamaya :) tıpaları çıkardıktan sonra şişeyi kokladığımızda üzerinde yazan herşey gerçekten birebir kokuyor.Sonuç;
***İlk tercih Limon ,greyfurt ...vb kokular olduğundan Carlsberg Pilsener
***İkinci tercihimiz Kahve ,karamel,kızarmış ekmek!...vb olduğundan Brown Ale nin uygun olduğunuzu öğreniyoruz.


                           Bilinçli bir şekilde biralarımızı alıyoruz:)hmmm.... gerçekten başarılıı:)