11 Şubat 2012 Cumartesi

Carlsberg Museum

Bir şeyler içmenin vakti geldi diyerek Vesterbrogade üzerinden Carlsberg musema ilerliyoruz.
Üretim ve çoğu alanı taşınmış olsada  orjinal hali korunmuş olarak kurulu olan müzede, geçmişten günümüze ufak bir yolculuk yapıyoruz. Giriş ücreti olan 65 ddk yı ödedikten sonra aldığımız, 2 bira içebileceğimiz fiş ve harita ile  bira tarihi, şişe sergileri, logoları, tahıl ambarı, Carl Jacobsen in heykel bahçesindeki koleksiyonları ,1847 yılından bugüne kadar olan videolarını izliyoruz.İlk ihracat 1868 de iskoçyaya gönderilen bir fıçı bira ile başlamış.
Üretim ve satış başarılarından dolayı W.Churchill ve Queen II. Elizabeth fabrikayı ziyaret etmiş1975 yılında Danimarkalı iki büyük şirket olan Carlsberg ve Tuborg birleşmiş


Tur sonunda hediyelik eşya bölümünden ufak birkaç parça aldıktan sonra Bar Jacobsen e geçiyoruz. Girişte favori bira kokumuzu bulmak üzere aroma odasına uğruyoruz. Biraya oldukça felsefik yaklaşmışlar "Bira içiminin beyin tarafından oldukça basit bir eylem olduğu ,tadımı keyifli hale getirenin duyularımız olduğu için favori bira kokumuzu bulduktan sonra içimin daha keyifi hale geleceği" yazıyor. Bizde başlıyoruz koklamaya :) tıpaları çıkardıktan sonra şişeyi kokladığımızda üzerinde yazan herşey gerçekten birebir kokuyor.Sonuç;
***İlk tercih Limon ,greyfurt ...vb kokular olduğundan Carlsberg Pilsener
***İkinci tercihimiz Kahve ,karamel,kızarmış ekmek!...vb olduğundan Brown Ale nin uygun olduğunuzu öğreniyoruz.


                           Bilinçli bir şekilde biralarımızı alıyoruz:)hmmm.... gerçekten başarılıı:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder